Desi la prima vedere poate parea o chestie complicata, limbajele iubirii sunt, de fapt, un lucru cat se poate de practic, pe care fiecare dintre noi e necesar sa il cunoasca pentru a avea o relatie sanatoasa cu partenerul de viata.

Limbajele iubirii se refera la nevoile persoanei cu care ne impartim viata. Unii dintre noi au nevoie sa fie luati zilnic in brate si sa li se spuna ca sunt iubiti, pe cand altii se simt iubiti cand sotul sau sotia le face de mancare si se ocupa de treburile gospodaresti. Fiecare are propriul limbaj al iubirii la care raspunde, iar daca partenerul nu il identifica la timp, cel mai adesea relatia se destrama.

Limbajul iubirii este un mod de a comunica extrem de important. Acesta este intalnit de la minerale pana la plante, animale si, evident, oameni. In natura, limbajul iubirii este extrem de fluent si functioneaza de minune datorita legii rezonantei. Din pacate, angoasele, fricile si sabloanele mentale cu care multi dintre noi se confrunta fac ca limbajele iubirii sa fie de cele mai multe ori distorsionate. Exista mai multe canale ale iubirii: declaratiile facute intre parteneri, timpul si calitatea lui petrecut in doi, darurile si serviciile pe acestia si le fac si contactul fizic.

Cand cineva iubeste, transmite semnale din punct de vedere fizic, emotional si mental. Fizic, vorbim despre limbajul buzelor, al mainilor, al ochilor si, bineinteles, limbajul atingerii. La fiecare dintre noi, limbajul iubirii este emis, receptionat si asteptat. In prezent sunt foarte multe persoane care, din punct de vedere psihologic, asteapta. Vorbim de niste programe psihologice de genul “sa vina printul sau printesa pe un cal alb” . Pentru a atrage iubirea este recomandat sa cunoastem cele sapte litere ale alfabetului iubirii, ca sa le spunem asa.

Sexualitatea nu este suficienta

Primul limbaj este cel al mirosului propriu si al vitalitatii. Cand dorim sa atragem pe cineva si sa generam iubire, acest lucru se intampla la nivel fizic prin substantele chimice generate de organism, intr-un mod asemanator cu cel al animalelor care sunt in perioada de imperechere. Pentru ca acest lucru sa se intample e necesar ca persoana in cauza sa aiba ganduri de frecventa inalta si o vitalitate puternica si armonioasa.

Cel de-a doilea limbaj al iubirii este cel sexual. Aici este mai mult de lucru. Pentru a atrage un partener, sexualitatea nu este suficienta, aceasta nu este un limbaj al iubirii armonios. Lucrurile se schimba profund cand sexualitatea se manifesta prin iubire. Are loc o evolutie extrem de rapida si armonioasa atat la nivel de individ, cat si de cuplu.

Al treilea limbaj este cel al puterii. Cei care folosesc acest limbaj emit forta in iubire, dar este recomandat sa nu o foloseasca. Si asta pentru ca initial persoana iubita poate fi fascinata de atentia care i se acorda, dar ulterior se va simti sufocata de iubirea partenerului si se va desparti de el. Multe persoane au probleme din acest motiv pentru ca sunt un generator de iubire, vor sa iubeasca, simt nevoia sa daruiasca si nu au catre cine sa directioneze aceasta energie. Atunci cand intra intr-o relatie, isi sufoca partenerul cu iubire. Aici este o mare problema, dar acest gen de manifestare poate fi controlat prin constientizare.

Cel mai inalt limbaj al iubirii

Al patrulea limbaj este iubirea-iubire, in care totul curge. Nu e nevoie nici macar ca partenerii sa isi vorbeasca. Ei se inteleg din priviri.

Al cincilea limbaj este comunicarea la nivel profund. Acest gen de iubire este posibil chiar daca partenerii nu fac dragoste, pentru ca reusesc sa comunice pe toate cele cinci canale de care aminteam anterior.

Al saselea limbaj vizeaza o comunicare de un nivel si mai inalt. Fiecare dintre parteneri comunica si intelege foarte bine atat partea sa masculina, cat si pe cea feminina. Tind catre un echilibru interior, iar iubirea lor in exterior se manifesta extrem de armonios. Este acel gen de iubire in care informatiile mentale sunt integrate cu emotiile generate de inima.

Al saptea limbaj este cel al iubirii divine. Acest limbaj este atins de aceia dintre noi are reusesc sa genereze iubire indiferent ca primesc sau nu inapoi afectiune. Fiecare dintre noi are propriul limbaj al iubirii. Important este sa il descopere si sa il transmita partenerului, astfel incat sa inceapa sa comunice prin intermediul acestuia, iar relatia lor va evolua extrem de frumos.

Telefon: 0745283281
Telefon: 0724049137
Cabinet Psihologic
Calea Dorobanti 155, etaj 4, Bucuresti