Multi dintre noi viseaza la un job bine platit, o casa ca in povesti si o familie frumoasa, dar din pacate prea putini sunt cei care si fac ceea ce trebuie pentru ca visurile lor sa se transforme in realitate.

Fiecare dintre noi are visuri. Unele sunt realizabile, altele sunt utopice, insa este un lucru care ii separa pe cei care ajung sa isi vada visurile transformate in realitate de cei care doar viseaza cu ochii deschisi. Lipsa unui plan, gandit pana in cele mai mici detalii, face ca cele mai multe visuri sa ramana doar la stadiul de proiect. Diferenta de la esec la succes o face si organizarea mentala, energia pe care o investim, perseverenta si rabdarea.

Este necesar sa intelegem ca cei care ne blocheaza realizarea visurilor suntem chiar noi. Avem tot soiul de programe de genul “nu pot”, “mie nu imi va iesi niciodata asta” . Sunt sabloane prin care ne autolimitam, iar la acestea se adauga lipsa increderii in sine, a entuziasmului, dar si pesimismul cronic de care sufera unii dintre noi. De multe ori intervine si comoditatea si lenea.

Desi pare greu de crezut, multi dintre noi cred cu naivitate ca altcineva va veni la un moment dat si le va realiza visurile in locul lor. Primul pas pentru ca visurile noastre sa devina realitate este sa le intelegem. Facand asta, vom identifica treptat si modalitatile prin care le putem realiza. Exista si o expresie care spune ”daca tu nu vei munci pentru visul tau, vei munci pentru visul altuia”.

Orice vis are nevoie de energie pentru a se realiza. Aceasta energie vine din plan fizic, din cel emotional, mental si cel spiritual. Pentru ca un vis sa se transforme in realitate e nevoie de putere mentala, ce poate fi marita printr-un antrenament constant, asa cum fac si sportivii de performanta. Ei se antreneaza fizic, dar si la nivel mental. Puterea mentala este esentiala pentru manifestarea visurilor.

Imaginatia si vitalitatea, ”ingrediente” esentiale

Imaginatia este la fel de importanta, ca si vitalitatea. Prin intermediul imaginatiei vom aduce visurile in domeniul concretului. De pilda, daca vrem o casa, este indicat sa vizualizam exact cum vrem sa arate, cate camere sa aiba, precum si orice alt detaliu pe care il consideram relevant. Vitalitatea este combustibilul de care avem nevoie pentru a ne pune in practica pas cu pas proiectele.

De asemenea, esential este ca visurile noastre sa fie realizabile. Daca ne dorim o casa cu 25 de dormitoare, mai ales cand nu avem nevoie de asa ceva, este putin probabil ca un asemenea vis sa devina realitate. In plus, visurile nu trebuie sa se schimbe pentru ca daca fluctuam vizavi de ce ne dorim, nu le vom pune niciodata in practica.
La toate acestea mai apare si o alta problema. Multi din cei care lucreaza la un vis renunta pentru ca se lovesc inevitabil de diverse obstacole si fara sa constientizeze se autoprogrameaza ca ei nu pot sa faca un lucru sau altul. Un vis se manifesta mai intai mental, sub forma unui gand, apoi prin emotia care il insoteste si care aduce astfel starea specifica.

Coerenta dintre creier si inima

Visurile trebuie sa fie si ecologice, ca sa le numim asa. Asta inseamna ca trebuie sa fim atenti pentru a nu leza mediul inconjurator si nici pe cei din jurul nostru. Nu poti veni cu ideea sa iti construiesti o casa in mijlocul unui parc sau sa defrisezi o padure ca sa iti faci teren de golf, iar justificarea sa fie ca acesta este visul tau. Este o prostie.

Mare atentie la ce incadrati la categoria ”visuri”. Sub nicio forma nu putem vorbi de visuri cand suntem macinati de ganduri de razbunare sau de suprematia asupra unei persoane sau a mai multora. Acestea sunt, de fapt, programe negative pe care trebuie sa le eliminati de la nivel mental si emotional.

Visurile trebuie traite la nivelul inimii pentru ca astfel dobandim coerenta necesara intre creier si inima pentru a le realiza. Creierul emite un program sau mai multe sub forma visurilor, iar inima le va atrage spre zona concreta. Asta inseamna colaborarea armonioasa intre minte si inima. Noi suntem creatorii propriilor visuri, iar munca mentala in special va duce la materializarea lor.

Adauga comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Telefon: 0745283281
Telefon: 0724049137
Cabinet Psihologic
Calea Dorobanti 155, etaj 4, Bucuresti